Geen wachttijd meer bij verval voorlopig rijbewijs

De gevolgen van een mogelijke brexit op het rijbewijs
18 maart 2019
Goed nieuws: de rechtsbijstandsverzekering is eindelijk fiscaal aftrekbaar!
28 mei 2019

Vanaf 1 februari verandert de regelgeving rond de voorlopige rijbewijzen. Het zal vanaf dat moment mogelijk zijn om opnieuw een voorlopig rijbewijs aan te vragen tijdens de zogenaamde “wachttijd” van 3 jaar. Dit betekent dat kandidaten wier voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden vervallen is, geen 3 jaar meer moeten wachten om een nieuw voorlopig rijbewijs aan te vragen.

Eénmalige verlenging mogelijk

Vanaf februari kan wie dat wil éénmalig een nieuw voorlopig rijbewijs met begeleider aanvragen. Dit voorlopig rijbewijs is 12 maanden geldig, op voorwaarde dat de aanvrager 6 uur rijschool gevolgd heeft en minder dan 3 jaar geleden geslaagd is voor het theoretische rijexamen.

Minister van Mobiliteit François Bellot: “De afgelopen maanden kregen we heel wat vragen en verzuchtingen van meestal jonge mensen over het bestaan van deze wachttermijn. De termijn zomaar afschaffen was vanuit verkeersveiligheid standpunt niet mogelijk maar ik ben ervan overtuigd dat we dankzij deze nieuwe regeling de toekomstige automobilisten die in de wachttermijn zaten opnieuw perspectief bieden”.

Meer info

Meer info over de nieuwe regels rond het voorlopig rijbewijs vind je HIER.

bron  https://mobilit.belgium.be